Prenočišča in gostinstvo v SlovenijiBooking.com

Slovenija na tretjem mestu držav z najboljšimi hoteli

Raziskava spletne strani hotels.com

Spletna stran za rezervacijo hotelov Hotels.com je Slovenijo uvrstila na laskavo tretje mesto držav z najboljšimi hoteli na svetu.

Lestvico so pripravili na podlagi mnenj več milijonov uporabnikov, ki so si prenočišče rezervirali prek njihove spletne strani (ponujajo več kot 290.000 hotelov v 60 državah), in pri tem upoštevali tako ceno kot splošni vtis, pa tudi prijaznost osebja in všečnost hotela na splošno.

"Najti pravi hotel lahko pomeni razliko med še-kar-v-redu dopustom in izjemnim doživetjem. Popotniki lahko na naši strani izvedo, kakšen vtis so dobili drugi popotniki," po poročanju tiskovne agencije AFP pojasnjuje strokovnjakinja za potovanja pri omenjeni spletni strani Taylor L. Cole in dodaja, da so zato vse ocene uporabnikov statistično obdelali in pripravili obširno raziskavo najboljših hotelov.

Velik del raziskave so namenili hotelom v ZDA, posvetili pa so se tudi tujim in oblikovali lestvico držav, kjer imajo najboljše hotele. Na prvem mestu se je znašla kneževina Monako z oceno 4,4 (od 5), sledi ji Francoska Polinezija (4,3), tretje mesto pa si delijo otočji Turks in Caicos, Kajmanski otoki in Slovenija z oceno 4,2. 

Na seznamu so še Nova Zelandija, Irska, Ekvador, Portugalska, Avstrija in Bermudi z oceno hotelov 4,1.


Najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji po mnenju TripAdvisorja

Morda imate občutek, da Slovenija ne premore veliko hotelov s štirimi oziroma petimi zvezdicami. A resnica je, da je luksuznih namestitev tudi pri nas v izobilju. Če torej iščete najbolj razkošne oblike razvajanja vam predlagamo, da se odločite za enega od desetih, ki so po mnenju svetovnega portala TripAdvisor najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji . Presenečeni boste, kako kvalitetno ponudbo in vrhunske nastanitve premore naša mala kokoška. Včasih nam mora to žal povedati nekdo drug, v tem primeru tujec, da cenimo, kar imamo. 10. Grand hotel Portorož Grand hotel Portorož se lahko pohvali s kar petimi zvezdicami. Mogoče nima Kempinskega pedigreja, zato pa po luksuzu prav nič ne zaostaja. Sobe so prenovljene, hrana, ki temelji na zdravi mediteranski prehrani je za bogove, tudi zaradi wellness centra pa bi vsemogočni odšli s Panteona. Na voljo je 195 ”ključev”, med njimi tudi za suite in predsedniški apartma. vir. city magazin


V Sloveniji vedno lačen, ful srečen, ko si sit

Ne zato, da bi le dobro jedli in pili, ampak predvsem tudi zato, da bi skozi ta bogastva narave ter mojstrstva kuharic in kuharjev spoznavali vsakdanjike in praznike prebivalcev mest in vasi, trgov in samotnih visokogorskih kmetij, njihove oblike gospodarskega in družbenega prizadevanja ter duhovne ustvarjalnosti. Kajti stara modrost pravi: Človek jè, kar jé - torej, »skozi« gastronomijo Slovenije bomo spoznali bogato gastronomsko dediščino, sodobna ustvarjalna iskanja, oblike gostoljubnosti in postrežbe v značilnih gostilnah, kuhanje z naravo na turističnih kmetijah, tudi to, kako gastronomske in kulinarične prireditve združujejo prebivalce Slovenije ob kotličkih bograča, tekmovanjih za najboljšo kranjsko klobaso, na svetovnih srečanjih ljubiteljev praženega krompirja, praznikih posameznih izvirnih vin, kot so na primer teran, refošk, rebula, cviček, ter številnih drugih srečanjih z dobrimi jedmi in ljudmi. Slovenija ponuja na gastronomskem področju pestro podobo različnosti. Številne tradicionalne jedi, jedilni obroki, pijače in navade pri jedi so oblikovali vrsto sodobnih regionalnih različnosti, ki jih danes predstavlja 24 gastronomskih regij.