Prenočišča in gostinstvo v Sloveniji
Iskanje turističnih kmetij
Kliknite na izbrano regijo na zemljevidu ali izberite željene kriterije v padajočih menijih in nadaljujte s "Potrdi"
spacer
Slovenija
PomurskaPodravskaKoroskaSavinjskaZasavskaSpodnjeposavskaGorenjskaGoriškaOsrednjeslovenskaObalno-kraškaNotranjsko-kraškaJugovzhodna Slovenija
spacer
 spacer
spacerspacer
spacer

http://www.turisticnekmetije.si/images/Zeliscna-kmetija-Kalan-na-K.jpg
Kam bom šel na počitnice ali odih? Daleč stran od hrupa in vsakdanjega hitenja, v naravo, ne na morje. Aktivno in umirjeno..Tu sokmetije, na katerih se poleg kmetijstva ukvarjajo še s turizmom. Takšne počitnice so drugačne, bljiže naravi in ljudem

http://www.turisticnekmetije.si/images/DSC_0057.jpg

 Turistična kmetija bo izpolnila pričakovanja starejših in mlajših. Tukaj bomo našli kotičke miru in sprostitve, otroci igrišče brez meja; odrasli se bodo spoznali z domačimi in zvečer z njimi posedeli v klepetu. Navdušeni boste tudi z okolico, iz mest vpeljali v skrivnosti kmečkega življenja se navdušili nad domačimi živalmi in pustolovščinami, ki jih v mestu ni.


http://www.turisticnekmetije.si/images/Acr24E.jpg


Čez dan na izlet, obiskovat izletniške kmetije, poskusit domače dobrote.Se peljat z kolesom in uživat v prijetnem okolju. Izletniške kmetije so odprte konec tedna, tisti, ki se bodo napovedali, pa bodo dobrodošli kateri koli dan v tednu.

http://www.turisticnekmetije.si/images/Acr25B.jpg

Kmečke gospodinje vedo, kaj je dobro. V njihove lonce gredo samo zdravi in sveži pridelki, iz katerih pripravljajo dobrote tradicionalne slovenske kuhinje: koruzne in ajdove žgance, ajdovo in pšenično kašo, kislo juho, joto, ričet, bograč, njoke, žlikrofe, matevža, mežrle, krapke, zaseko, štruklje, orehovo in ajdovo potico, gibanico..., pa na odlično vino, jabolčnik in žganje moramo še spomniti.

Ponudba turističnih kmetij je zelo raznolika, saj gostje lahko izbirajo med naslednjimi oblikami turističnih kmetij:

http://www.turisticnekmetije.si/images/vr_nastanitev.jpg

Nastanitvena turistična kmetija:
Gostom nudi bivanje na kmetiji s ponudbo hrane ali le najem apartmajev. Gostje lahko izbirajo med nočitvijo z zajtrkom, polpenzionom in polnim penzionom, lahko pa najamejo apartma na kmetiji za 2-8 oseb.

http://www.turisticnekmetije.si/images/vr_izletniska.jpg

Izletniška turistična kmetija: 
Gostom nudi tople in hladne jedi in pijače. Izletniške kmetije so večinoma odprte ob petkih, sobotah in nedeljah, za naročene skupine tudi med tednom. Pred prihodom se je potrebno napovedati.

http://www.turisticnekmetije.si/images/vr_vinotoc.jpg

Vinotoč: 
Gostom nudi hladne prigrizke, vino in brezalkoholne pijače. Vinotoči so večinoma odprti ob petkih, sobotah in nedeljah, za naročene skupine tudi med tednom. Pred prihodom se je potrebno napovedati.

http://www.turisticnekmetije.si/images/vr_kamp.jpg

Kamp: 
Gostom je na kmetiji omogočen prostor za kampiranje z vsemi potrebnimi pripomočki, ki so obvezni za urejen kampirni prostor.

vir.www.turisticnekmetije.si