Prenočišča in gostinstvo v Sloveniji

Zimski Hostli
Slovenija je ena iz med tistih držav, ki se lahko pohvali s številnimi in kvalitetnimi smučišči, ki že vrsto let privabljajo ne samo Slovenske turiste, temveč tudi ljubitelje zimskih športov iz vsega sveta. Vse od Alp pa tja do Pohorja, je možno rezervirati ležišče v enem iz med hostlov, ki s svojo lokacijo nudijo odličen prostor za ljubitelje športnih aktivnosti na snegu. Glede na lokacijo, so hostli primerni tudi za oddih v naravi v poletnih mesecih.


Konferenčni Hostel 
Hostli označeni s tem logotipom so primerni za skupine, ki povprašujejo po konferenčnih prostorih in opremi za seminarje in konference. Ti hostli razpolagajo z eno, po večini pa več prostori, ki so primerni za izvajanje seminarjev in konferenc, kot tudi izobraževanj in drugih dogodkov, kjer so potrebni večji skupni prostori.


ECO Hostel
Slovenija je že od nekdaj znana po čistoči in urejenosti. V zadnjih nekaj letih, pa se je velik korak naredil tudi v smeri Trajnostnega razvoja, ki narekuje nove smernice slovenskemu turizmu in slovenskim hostlom. Hostli označeni s tem logotipom se vrednosti Trajnostnega razvoja še kako zavedajo, zato svoje delovanje vedno bolj usmerjajo k varstvu okolja. Predvsem so usmerjeni k varčevanju energije, vode, ločevanju odpadkov in povezani z lokalnimi dobavitelji, ki puščajo kar najmanjši ogljikov odtis.


Zgodovinski Hostel

Hostli označeni s tem logotipom so locirani na krajih z bogato kulturno dediščino, ali pa sami zase predstavljajo del dediščine. Slovenija ima bogato zgodovino, od prvega glasbenega instrumenta na svetu, preko rimskih mest, bogate zapuščine  srednjega veka, do novejše zgodovine. Izberite enega iz med teh hostlov in postanite aktiven del zgodovine.Skupinski Hostel
Večina Slovenskih hostlov že v osnovi ponujajo bogat program s področja delovanja otroških in mladinskih programov, kulture s prireditvami za različne okuse in širokim spektrom neformalnega izobraževanja. S svojo infrastrukturo ponujajo zadostno število kapacitet in seminarskih prostorov, s katerimi zadovoljijo potrebe še tako zahtevne skupin. Številni hostli v svojem programu nudijo tudi pomoč pri organizaciji zunanjih aktivnosti, saj je Slovenija odlična dežela za preživljanje prostega časa tako poleti kot pozimi. Hostli označeni s to oznako vam bodo z veseljem pomagali pri organizacij programov za večje skupine.


Poletni Hostel
Hostli so predvsem namenjeni poletnemu turizmu, ki popotnikom nudijo aktivnosti ob morju, jezerih in rekah. Glede na to, da je Slovenija ena najbolj vodnatih držav, je možno najti veliko število hostlov, ki vam v neposredni bližini omogočajo poletne aktivnosti polne adrenalina in nepozabnih presenečenj.
Hostli v manjših mestih in podeželski hostli
Hostli se nahajajo v manjših krajih in naravnem okolju ter omogočajo popotnikom aktivne počitnice s športnimi in rekreativnimi aktivnostmi na prostem. Slovenija se ponaša z veliko zelenimi površinami in slikovitim podeželjem, ki ponuja od kraja do kraja drugačno, izvirno izročilo. Če ste se naveličali mestnega vrveža, je to prava izbira za vas!
Mestni Hostel
Hostli, ki so locirani predvsem v večjih mesti, so primerni za raziskovanje mestnega središča, arhitekture, muzejev in galerij. Predvsem so primerni za mlade vznemirjene popotnike, željni novih poznanstev in razgibanega nočnega življenja. Te hostle priporočamo vsem, ki iščejo t.i. »Short city break«.
HI-Q certifikat 
Hostli s certifikatom HI-Q. Certifikat HI-Q pomeni Hostelling International Quality programme. Hostli, ki so pridobili ta certifikat, so izpolnili najstrožje pogoje, ki obstajajo v svetu mladinskih prenočišč in tako delujejo gostu kar najbolj prijazno. Sistem HI-Q omogoča popolno sledljivost procesov, kar poveča kakovost storitve. Sistem kakovosti HI-Q je mnogo več.